30 Haziran 2006

Gökçebel Balık Restaurant & Plaj

Bu yaz Bodrum Yalıkavak’a bağlı Gökçebel koyunda, hemen yol üstünde tesadüfen bir balık lokantası keşfettik. Aslında hemen yanı başındaki oldukça şık balık restoranına girmeye niyetlenmişken, güler yüzleriyle bize selam veren ve yeni açtıkları balık lokantasını var güçleriyle tanıtmaya çalışan bu sıcak insanlarla sohbete girdik. Erdem bey ve babası Mustafa dede “ Buyurun yerimizi bir gezin isterseniz. Beğenmeseniz siz bilirsiniz.” dediğinde, şöyle bir bakalım düşüncesiyle tekliflerini kabul ettik.

Dışardan teknelerin çekildiği sakin bir kayıkçı korunağı gibi görünen bu mekân o günden sonra dışarı çıktığımız her akşamın bir parçası oldu!

Babamesleği kayıkçılığı (ve yanı sıra balıkçılığı) sürdüren üç kardeşin ortak eseri olan bu huzur dolu mekân, 2006 yaz sezonunda hizmete açılmış. Heyecanları da evlerinin bahçesine açtıkları bu işletme gibi henüz taptaze. Açıkçası bu sevimli mekana işletme demek fazla ticari bir yaklaşım olur. Size güzel zaman geçirtmek için büyük küçük bütün aile fertleriyle isteklerinize koşturan bu sıcacık insanlar, yavaş yavaş kaybettiğimiz Anadolu samimiyetinin ege bölgesindeki numune örnekleri gibi adeta.

Günün her öğünü karnınızı her çeşit menü ile doyurabiliyorsunuz. Deniz ürünleri (çupra-levrek- kalamar-Sinerit-Karides-Laos-Ahtabot-Barbun) yerine kırmızı ya da beyaz eti tercih edip çeşitli ızgaraları da (et mangal-et sote-et büftek- Et kavurma- et köfte-tavuk çeşitleri) deneyebilirsiniz. Ayrıca, ellerinde olmayan bir balığı ısmarlarsanız, onu da bulup getiriyorlar. Fakat, menü konusunda deneyimli biri olarak o günün balığını kesinlikle tavsiye ederim. Kömür ateşinde tam da balığın hakkını vererek çok lezzetli pişiriyorlar.

Bu leziz ve tertemiz mutfağı, üç kardeş ve eşleri çekip çeviriyor; inanılmaz bir hızda çeşit çeşit mezeler hazırlıyorlar size. Sofraya gelen her tabak tazecik ürünlerden yapılıyor; Ayşe hanımın bahçeden sebzeleri topladığını gözlerinizle şahit olabiliyorsunuz. Dalından yemek dedikleri bu olsa gerek. Daha önce hiç tatmadıysanız kabak çiçeği dolmasını denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Ama o sarmaların, o nefis deniz börülcelerinin hakkını yemek istemem. Her mezeden tatmaya kalksanız bile bütçeniz sarsılmaz. Dört kişilik bir aile tıka basa patlayıncaya kadar yiyorsunuz ve Bodrum merkezde ödeyeceğiniz bir hesabın yarısı geliyor masaya. “Balığın yanında içki de içtik üstat bir yanlışlık olmasın?” diyorsunuz, “Yok efendim, bu kadar.” diyorlar.. Oturduğunuz sandalyeler, masalar Erdem Bey ile abisi Salih Bey’in el emeği…Verandadan tutun da bahçedeki rüzgar gülü süslerine kadar herşeyi meşe ağacından kendilerinin yaptığını anlatınca, çevrenizde çekikte duran sevimli kayıklar, hafif dalgada dans edercesine onların bu sözlerini doğruluyor.

Restuarant kısmından övgüyle söz ettik ama rengârenk şezlongların dizildiği küçük kumsalını atlamak olmaz. Burada güneşlenip, sakin denize de girebiliyorsunuz; duşunuzu alıp kabinlerde üstünüzü değiştirebiliyorsunuz. Beş yıldızlı olmasa da, sahilini de kullanmak isteyenler için tüm detaylar düşünülmüş... Gökçebel Balık Restuarantı'nın aynı zamanda Fenerbahçe spor kulübü eski başkanı Ali Şen’in de hemen kapı komşuları olduğunu eklemeyi unutmayalım… Önümüzdeki yaz için balık ve meze siparişlerimizi şimdiden verip, serin bir Bodrum akşamında yeniden görüşmek dileğiyle Gökçebel'le vedalaşıyoruz...


Nasıl Giderim?

Bodrum Yalıkavak koyu yolunda sağ tarafta Gima mağazasına gelmeden sağ yönde Club


Filpper okunu göreceksiniz. Bu yan yoldan sağa dönün; ilk yol çatalında tekrar sağ dönüyorsunuz. (Sağ taraf Gökçebel koyuna, sol taraf Tilkicik koyuna gider.)

Şendoğan cad. No:14 Gökçebel-Yalıkavak / Bodrum/Muğla.




Rezervasyon: Erdem Alanç (0252) 386 36 27

Gsm: 0532 728 27 25 / 0537 743 75 63