29 Ekim 2014

Unutursam Fısılda: Çağan Irmak’tan bir Yeşilçam masalı…

- Eleştiri yazısı filme dair bazı detaylar içerebilir---

Babam ve Oğlum bu yana “Yeşilçam sinemasının kodlarının en iyi bilen ve en iyi işleten yeni nesil yönetmenler” kategorisinde sıra başına oynayan, senarist ve yönetmen Çağan Irmak, kendisine sinema eleştirmenlerince takdim edilen bu sıfatı, filmografisinin onuncu uzun metrajlı filminde her hangi bir boşluğa yer bırakmaksızın doldurmayı başarıyor. Üstelik bunu da Yeşilçam’ın ve dahası Unkapanı piyasasının altın çağını yaşadığı 1970’lerden günümüze ‘seslenerek’ gerçekleştiriyor.

Unutursam Fisilda : Fotograf Farah Zeynep Abdullah, Kerem Bursin, Mehmet Günsür


16 Ekim 2014

İncir Reçeli 2 : Ölüm varken hayatta, ayrılık niye?

“Ölüler aldatılmaz!” diye bağırıyor kadın fragmanda adamın arkasından. Sadece ikili ilişkilerde değil, iş hayatında, ailede, arkadaşlar arasında da iki yüzlülüğün, yalan söylemenin ve aldatmanın olağanlaştığı günümüzde, kaybettiği aşkına 2 sene boyunca sadık kalarak yas tutan bir adamı getiriyor önümüze bu sefer İncir Reçeli 2. Aynı zamanda müzisyen de olan başrol Halil Sezai Paracıkoğlu’nun bu arada sürdürdüğü konserlerin rüzgarıyla 2011’de vizyona giren ilk filmin etkisi hiç geçmedi desek yeridir. İlk vizyonu 14 Şubat haftası olmasına rağmen sınırlı sayıda seyirciyi yakalayabilen İncir Reçeli kulaktan kulağa, fısıltı gazetesiyle yayılarak yeniden vizyon şansı elde etmişti. Film müziklerinin popülerliği de eklenince sıkı bir Halil Sezai,-İncir Reçeli hayran kitlesine ulaşıldığını söylemek mümkün.

Incir Reçeli 2 : Fotograf

1 Ekim 2014

Shakespeare’in 450. Doğum Yıldönümünde “III. Richard” Tiyatro CEF ile Sahnede!




Yapımcılığını Tiyatro CEF ve oyuncu Erdem Akakçe’nin, organizasyonunu ise AYSA Prodüksiyon’un üstlendiği, yönetmenliğini Zurab Sikharulidze’nin yaptığı, William Shakespeare’in dünyaca ünlü oyunu “III. Richard” prömiyerini Profilo Kültür Merkezi’nde yaptı…