30 Mayıs 2009

Pandora'nın Kutusu'ndan röportaj çıkarsa...


Yeşim Ustaoğlu'nun son filmi "Pandora’nın Kutusu" önce yurtdışı festival gösterimlerinde, ardında da Türkiye'de gösterime girmesiyle oldukça beğeni toplayan yeni Türk sineması yapımlarından biri oldu. Gnctrkcll'in internet sitesinden de SERDAR AKBIYIK, filmin öne çıkan oyuncularından Osman Sonant (Mehmet) ile bir röportaj gerçekleştirmiş.
Aslında tiyatrocu olan bu yetenekli oyuncuyu kendi ağzından dinleyiniz. Buyrunuz...


29 Mayıs 2009

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Haziran Ayı Etkinlikleri


Bahar geldi memleketimin dağlarına, geldiği gibi de bir hızla geçti, gitti. Ben bu bahardan, tabiri caizse hiç bi şey anlamadım, tat alamadım. Şimdi de önümüzde sıcakların iyice bastırdığı, rehaveti daha da artıracak bir yaz sezonu var. Yazın ilk ayı haziran içinse Yapı Kredi Kültür Sanat merkezi aşağıdaki etkinlik programını hazırlamış. Bir deme sanat kaçmakta fayda var diyorum. Evet, dedim.



10 HAZİRAN ÇARŞAMBA
FOTOĞRAF KULÜBÜ

Konu: Fotoğrafı Düşünmek
Konuşmacı: Merih Akoğul
Yer: Sermet Çifter Salonu, 18.30

Merih Akoğul, Fotoğraf Kulübünün Haziran ayı etkinliğinde “Fotoğrafı Düşünmek” başlığı altında, fotoğraf düşüncesinin oluşumu, fotoğrafın çeşitli kavramların çevresinde sanata/çağdaş sanata dönüşebilirliği ve fotoğrafın felsefesi üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek.
Belge ile sanat arasında gidip gelen ve iki yüzyıl arasında geçiş görevi yapan fotoğraf; yalnızca fotoğrafçıların değil, anlar üzerinden somut görüntülerle işler yapan farklı disiplinlerdeki günümüzün sanatçılarını da uzun bir süre daha kendine çekmeyi sürdürecek.




13 HAZİRAN CUMARTESİ
YARATICI DRAMA YÖNTEMİYLE KİTAP OKUMA ATÖLYESİ

Konu: Maymun Kral
Yönetenler: Cennet Türker
Yer: Sermet Çifter Salonu, 12.00
Kitapevim, oyun evim

Ormanda sıcak bir gün.Küçük Maymun Muni’nin canı sıkılıyor. Bir anda Muni’nin eline ormanın kralı olma şansı geçiyor. Ama tek şartla, ormandaki arkadaşlarını bir yabancı olduğuna inandırması gerek. Küçük Maymun Muni’yle ormanın kralı olmaya, birbirinden eğlenceli oyunlar oynamaya ne dersiniz?... Sara Şahinkanat'ın yazdığı, Feridun Oral'ın resimlediği Maymun Kral, 6-7 yaş arası çocuklarımızı, kitapevinde kitap okumanın tadını çıkarmak, oynayarak üretmek, yazmak, çizmek, boyamak için bekliyor.

:Katılım 6-7 yaş arası 16 çocuk ile sınırlıdır,
rezervasyon yaptırmanızı rica ederiz.
(0212) 252 47 00/503


19 HAZİRAN CUMA
SANAT DÜNYAMIZ

Konu: Türkiye’de Modernlik ve Modernizm
Çağdaş Sanat Konuşmaları – 5
Moderatör: Levent Çalıkoğlu
Konuşmacı: Tanıl Bora
Yer: Sermet Çifter Salonu, 18.30

5. yılında Türkiye’de modernlik ve modernizm olgusuna odaklanan Çağdaş Sanat Konuşmaları; disiplinlerarası bir konuşma ve katılımcı kimliği ile sanat, edebiyat, sinema, tarih, sosyoloji, politika vb. alanlarda yaşanan dönüşümü tartışmaya açtı.
ÇSK-5’in son konuğu Tanıl Bora İstanbul Erkek Lisesi’ni ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. 1984-88 arasında Yeni Gündem’de gazetecilik yaptı. 1988’den beri İletişim Yayınlarında araştırma-inceleme dizisi editörü ve 1993’ten bu yana Toplum&Bilim Dergisinin yayın yönetmenidir. Birikim’de makaleler yazıyor. Modern Türkiye’de Siyasi Düşünce kitap dizisinin editörlüğünü yürüttü. Ağırlıklı çalışma alanı: Türkiye’de siyasal düşünceler, özellikle sağ ideoloji ve milliyetçiliktir. Kitaplarından bazıları: Devlet Ocak Dergâh – 1980’lerde Ülkücü Hareket (K.Can’la birlikte, 1991), Yugoslavya: Milliyetçiliğin Provokasyonu (1991), Bosna-Hersek: “Yeni Dünya Düzeni”nin Av Sahası (1994), Milliyetçiliğin Kara Baharı (1995), Türk Sağının Üç Hali (1998), Devlet ve Kuzgun – 1990’lardan 2000’lere MHP (K. Can’la birlikte, 2004), Medeniyet Kaybı- Milliyetçilik ve Faşizm Üzerine Yazılar (2006), Türkiye’nin Linç Rejimi (2008). Derlemelerinden birkaçı: Yeni Bir Sol Tahayyül İçin (2000), Taşraya Bakmak (2005), Ankara Rüzgârı – Gençlerbirliği Tarihi (2003), Kârhanede Romantizm (2006).