17 Aralık 2013

Düğün Dernek Yine Gişenin Galibi!

Senenin 50. gişe haftasını da geride bırakırken merakla beklenen Boxoffice rakamları dün akşam itibariyle açıklandı. Boxofficeturkiye.com'un verilerine göre geçtiğimiz yıl gösterime giren Hobbit: Beklenmedik Yolculuk  filminin ilk 3 günlük rakamı 262.098 kişi yapmış, ikinci film  Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (The Hobbit : The Desolation of Smaug) ise 339.695 kişi ile pazar mesaisini kapatmış. Yine Boxofficeturkiye sitesinin verilerine göre de Hobbit'in devam filmi "2005'ten bu yana en iyi 4. açılan yabancı film olmuş" ama yine de 627.119 kişiyi sinema salonlarına çeken Düğün Dernek'i tahtından indirememiş!

Bu hafta sonuna dair gişe verileri ve yorumlar beyazperde.com'un haberinde!

Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları

16 Aralık 2013

Orhan Taylan’dan ‘Gezi Resimleri’ sergisi

Orhan Taylan, Haziran ayından bu yana üzerinde çalıştığı ‘Gezi Resimleri’ni, Aralık ayında, Karaköy’de Mimarlar Vakfı’nda sergileyecek.

Çoğu büyük boy tuvallerden oluşan sergi için sanatçı şöyle diyor: “İnsanların kendilerini ifade edebilmek için yarattıkları yepyeni bir eylem biçiminin resimleşebilmesi için resimde de yeni bir anlatım dili aramak gerekiyordu. Yaşananlar ne kadar dinamikse resmin dilinin de ona uyum sağlaması önemliydi. Yaz ayları boyunca bu yeni çalışma biçimiyle, birkaç değişik teknik evre geçirerek, sürecin bu aşamasındaki resimleri tamamladım. Sürecin durağanlaştığı bu aşamada da bir an önce sergilemek istedim.”


            Taylan’ın resimleri 22 Aralık- 11 Ocak tarihleri arasında, Karaköy Yolcu Salonu karşısındaki Mimarlar Vakfı Sergi Salonu’nda, Pazar dahil her gün saat 11:00- 20:00 arasında gezilebilecek.




İçinden Tuncel Kurtiz Geçen Filmler Festivali Yeşilçam Sinemasında Devam Ediyor!


6 Aralık'ta Beyoğlu'nun alternatif sinema salonu Yeşilçam Sineması'nda başlayan İçinden Tuncel Kurtiz Geçen Filmler gösterimleri bu perşembe akşamına kadar devam ediyor. Geçtiğimiz ay aniden aramızdan ayrılan Tuncel Kurtiz'in hem oynadığı hem de yönetmen/senarist olarak yer aldığı filmlere yer verilen etkinlik kapsamında Siyah BeyazHoşçakal Yarın, Şeyh Bedrettin Destanı'nın kayıtları,  Bereketli Topraklar Üzerindeİnadına Film ÇekmekTabutta RövaşataOtobüss ve  Umut halen seyredilebilecek filmler arasında yer alıyor. 

Seans ve günlere dair detaylı bilgi : 

13 Aralık 2013

Homeland, Glee ve The Walking Dead Amerika ile Aynı Anda Yayında!


FIC bünyesinde bulunan Foxlife, FX ve Fox Crime, Türkiye’de ilk kez 3 ayrı diziyi Amerika ile aynı anda yayınlayarak bir ilke imza atıyor. Favori dizileri izleyicilerine aynı anda sunan kanallar, aynı zamanda korsana da savaş açıyor.
Müzikal komedi dalının en başarılı örneklerinden biri olan, bol ödüllü Glee Amerika yayını ile aynı anda Foxlife’ta, drama dalında “En İyi Dizi”, “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Erkek Oyuncu” ödülleri başta olmak üzere Altın Küre ve Emmy’de ödüle doymayan dizi Homeland yine Amerika yayını ile aynı anda Foxcrime’da, kablolu kanal tarihinin en çok izlenen dizisi olma ünvanını elinde bulunduran The Walking Dead ise Amerika yayınından sadece 1 gün sonra FX’te yayınlanıyor.
“Başkasından duyma, ilk izleyen sen ol” sloganıyla ve sosyal medyada #başkasındanduyma etiketiyle ilerleyen kampanya, sürprizbozan içerikli reklam filmleri ile de konuya dikkat çekiyor.



24: Live Another Day (FX) - 4 yılın ardından yepyeni bir sezonla ekranlara dönmeye hazırlanan Kiefer Sutherland’in efsane dizisi 24’ün son sezonu Amerika yayını ile aynı anda FX’te yayınlanacak.
Under the Dome (FX) - Stephen King’in aynı adlı romanından uyarlanan Steven Spielberg yapımı dizinin 2. sezonu.
Da Vinci’s Demons (FX) - Dünyanın en merak uyandırıcı karakterlerinden Leonardo Da Vinci’nin gençlik günlerinin anlatıldığı dizi Amerika yayınlarından sadece 1 gün sonra FX izleyicisi ile buluşacak.
The Bridge (Foxcrime) - Ünlü Hollywood yıldızı Diane Kruger’ı başrole taşıyan dizinin yeni sezonu Foxcrime’da.
True Blood (Foxlife) - Vampir hikayelerini tekrar fenomen hale getiren bol ödüllü dizinin yeni sezonu ise Foxlife’ta Amerika yayınlarından sadece 1 gün sonra izleyiciyle buluşacak.

12 Aralık 2013

Mor ve Ötesi Bu Akşam Zorlu Center PSM Sahnesinde!

1995 yılında liseli dört genç tarafından kurulan ve 1996 yılında kendi bestelerinden oluşan ilk albümleri Şehir’i çıkaran Mor ve Ötesi, ilk video klipleri Yalnız Şarkı ile özgün tarzlarını ortaya koyarak büyük ilgi toplayan Mor ve Ötesi, ilk single albümleri Cambaz ile radyo ve televizyonlarda büyük ses getirerek bugüne kadar Türkiye rock sahnesinde benzeri görülmemiş bir başarı yakaladı.




Bir Derdim Var isimli şarkıları Antalya AltınPortakal Film Festivali’nde en iyi film şarkısı seçilen, Dünya Yalan Söylüyorşarkısıyla çeyrek milyonluk albüm satışına imza atan Mor ve Ötesi, sonraki albümleri Büyük Düşler ile başarısınısürdürdü ve albümleri yıl sonunda Rolling Stone ile Blue Jean dergileri tarafından sırasıyla yılın en iyi albümü ve yılın en iyi rock albümü seçildi.Bugün sınırları aşan hayran kitlesine sahip Mor ve Ötesi, ‘Güneşi Beklerken’adlı son albümlerinden ve tüm zamanların en sevilen parçalarını akustik yorumla Zorlu Center PSM’de sahneye koyacak.


Tarih: 12 Aralık 2013, Perşembe
Mekan: Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi
Bilet Fiyatları: 59 TL, 85 TL, 105 TL

Bilet Satış Noktası: www.zorlucenterpsm.com

11 Aralık 2013

İzzet Keribar’ın Gözünden Kore...

İzzet Keribar, Kore’de gönüllü askerlik yaptığı 1956-1957 yılları arasında çektiği tüm fotoğrafları, Samsung sponsorluğunda fotoğraf severlerle buluşturuyor.

Dijital medya ve görüntüleme teknolojilerinde dünya lideri Samsung Electronics, NX Club çatısı altında düzenlediği sergilere bir yenisini daha ekledi. Samsung sponsorluğunda gerçekleştirilen sergi kapsamında, Türkiye’nin fotoğraf duayenlerinden İzzet Keribar’ın, 1956-1957 yılları arasında Kore’de gönüllü asker olarak görev yaptığı dönemde çektiği fotoğraflar, 29 Aralık’a kadar IFSAK’ta, fotoğraf severlerin beğenisine sunuluyor.

Samsung Electronics Türkiye Dijital Görüntülemeden Sorumlu Satış ve Pazarlama Müdürü Cenk Güler, konuyla ilgili açıklamasında; “Türkiye’nin fotoğraf duayenlerinden İzzet Keribar’ın Kore’deki askerlik anılarını yansıtan fotoğraf sergisine sponsor olarak destek veriyor olmamız bizi gururlandırıyor. Türkiye ve Kore kültürleri arasındaki benzerliğin yanı sıra, iki ülke arasında 60 yıl öncesine dayanan bir dostluk bağı var. Samsung olarak, bu dostluk bağını daha da kuvvetlendirmek ve gelecek nesillere taşımayı kendimize görev edindik. Bununla birlikte yenilikçi yaklaşımımız ve teknolojimizle pazara yön veriyor olmak ve fotoğrafçılık sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak, en önemli amaçlarımız arasında. Bu amaç doğrultusunda, NX Club çatısı altında projelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Türkiye’nin duayen fotoğraf sanatçılarından İzzet Keribar konuyla ilgili olarak şunları söyledi “1950’li yıllarda Kore’deki askerliğim sırasında çektiğim fotoğrafları, Samsung ve IFSAK desteği ile fotoğraf severlere sunuyor olmaktan ötürü çok mutluyum. Askerliğim süresince tanık olduğum, Türk kültürüne ve insanlarına çok yakın bulduğum Kore’yi ve anılarımı paylaşma imkânı bulduğum bu sergi başta olmak üzere, fotoğraf sanatına katkılarından ötürü Samsung’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İzzet Keribar’ın Kore’de askerlik yaptığı dönemde çektiği tüm fotoğraflar, 29 Aralık Pazartesi tarihine kadar IFSAK NX Club Galeri’de ziyaret edilebilir.

10 Aralık 2013

Benim Çocuğum'dan Karadeniz Turu



3. AB İnsan Hakları Film Günleri’nin açılışı, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde, Benim Çocuğum filmi ile yapılacak. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Trabzon, Sinop ve Diyarbakır’da düzenlenecek film günleri kapsamında insan hakları temalı filmler belirlenen sinema salonlarında ücretsiz izlenebilecek. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından AB Üyesi Ülke Temsilcilikleri ve kültür merkezlerinin işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, 8 ili kapsayacak. 10 gün sürecek festivalde AB üyesi ülkelerden 20’den fazla film sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.


3. AB İnsan Hakları Film Günleri’nin açılışı, 10 Aralık Salı günü, saat 19.00’da, Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda yönetmenliğini Can Candan’ın yaptığı, çocukları LGBT olan ebeveynlerin bireysel deneyimlerini paylaştıkları Benim Çocuğum ile yapılacak. Açılış filminin ardından film ekibi ve aileler seyircilerle bir araya gelerek soruları yanıtlayacak. Film festival kapsamında Sinop ve Trabzon'da da gösterilecek. Sinop'taki gösterim 11 Aralık Çarşamba günü, saat 19:00'da Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde, Trabzon'daki gösterim ise 15 Aralık Pazar günü, saat 21:00'de Lara Sineması'nda yapılacak.

Yeni yıl için özgün tasarımlar İstanbul Modern Mağaza’da

İstanbul Modern; müze mağazası, Point Hotel Barbaros mağazası ve sanal mağazasında yılbaşı için çok çeşitli tasarım seçenekleri içeren özel bir kampanya sunuyor. 23 - 30 Aralık tarihleri arasında yılbaşına özel seçili ürünler yüzde 15 indirimli. İstanbul Modern üyeleri ise her zamanki yüzde 10 indirimlerine ek olarak yüzde 15 indirimden faydalanıyor.
İstanbul Modern Mağaza’nın sürekli yenilenen geniş koleksiyonunda, yabancı ve yerli sanat kitapları, sergilerle ilgili kataloglar ve afişler, takılar ve kişisel aksesuarlar, çocuklara yönelik objeler, ofis ve ev eşyaları yer alıyor.



Seçenekler arasında müze koleksiyonundan ve sergilerinden esinlenilerek tasarlanmış özel baskılı ipek aksesuarlardan takılara, pleksi tablolardan amerikan servis setlerine,  vazodan dokuma yastıklara kadar uzanan anı objeleri, ofis ve ev eşyalarıyla çeşitli ürünler bulunuyor. Müzenin logosunu taşıyan, İstanbul Modern’de gerçekleşen sergileri her zaman anımsatacak tasarımlarla birlikte, defter ve kalem setlerinin yanı sıra telefon ve gözlük kapları, magnet, kitap ayracı, kartvizitlik de hediye seçenekleri arasında bulunuyor.



Sébah&Joaillier’in İstanbul adlı yapıtının yer aldığı gözlük kabı, Arif Aşçı’nın Galata’ya Bakış adlı yapıtının yer aldığı lavanta dolgulu ipek uyku maskesi, İzzet Keribar’ın Kapı ve Kuş, Kapadokya adlı yapıtının yer aldığı cep aynası, Mustafa Horasan’ın Yırtılma adlı yapıtının yer aldığı, Ayşe Deniz Yeğin tasarımı tunik, Taner Ceylan’ın Beyaz Fonda Alp adlı yapıtının yer aldığı, üç farklı boyda metal broş, Cem Turgay’ın Ayna adlı fotoğrafının yer aldığı iPhone kabı yılbaşı için ilgi çekici hediye seçenekleri olarak öne çıkıyor. Ayrıca, her bir ayı farklı bir sanatçının yapıtıyla karşılayan, biten ayları kartpostal olarak saklayabileceğiniz 2014 masa takvimi de sanatı bütün yıl masanıza taşıyor.

Erol Akyavaş, Fahrelnissa ZeidBurhan UygurÖmer UluçZeki Faik İzerŞükriye DikmenEren Eyüboğlu, Hikmet OnatHoca Ali Rıza, Bedri Rahmi EyüboğluBurhan DoğançayTomur Atagök, Ergin İnan, Neş’e Erdok, Selma GürbüzAvni Arbaş ve İzzet Keribar’ın yapıtlarından esinlenerek tasarlanmış çeşitli hediyelik ürünler de mağazanın koleksiyonunda bulunuyor.
İstanbul Modern Mağaza’da ayrıca Türkiye ve dünyadan birçok tasarımcının İstanbul Modern’e özel seçkisi yer alıyor. Alış ve detaylar için : www.istanbulmodernmagaza.com