30 Eylül 2014

TİYATRO D22’de Yeni Sezon Başlıyor!



Tiyatro D22 yeni sezonu Ekim ayında açıyor. Bu yıl D22’de sergilenecek tüm oyun ve etkinlikler, Bertolt Brecht’in “İnsanın kaderi insandır!“ sözü tema edinilerek şekillendirilecek. Sezonun ilk oyunu “Yirmi Beş” 11 Ekim Cumartesi akşamı, Tiyatro D22’de...


29 Eylül 2014

İsyan İyidir!

Labirent: Ölümcül Kaçis : Fotograf Dylan O'Brien, Thomas Brodie-Sangster

Bol kurt adamlı, vampirli, aşklı ve seksli gençlik film serilerinin gişe kapasitesi dolduktan sonra Hollywood son yıllarda gençlik-bilimkurgusuna doğru meyletmeye başladı. Yazar James Dashner’ın Türkiye’de de aynı başlık çevirisiyle yayınlanan Labirent serisinin ilk halkasından uyarlanan Labirent: Ölümcül Kaçış bu girişimlerin taze bir örneği olarak geçtiğimiz Cuma ülkemizde de gösterime girdi.


"Bir 'Ben' Var Benden İçeri!








Hangimiz hayıflanmamışızdır ki “her günümüz birbirinin aynısı gibi geçiyor ve hepimiz birbirimizin aynısı hayatlar yaşıyoruz”, diye. Benzer bitirilen okullar, benzer mesleki pozisyonlar/kariyerler ya da kariyersizlikler; toplumsal sınıflar değişse de aynı geçim kaygısı… Kıskançlıkların yakamıza yapıştırdığı “onun yerinde olsaydım, hayatım nasıl olurdu?” sorusu... Filmografisi de anlatım dili gibi basamakları ağır ağır çıkan Tayfun Pirselimoğlu’nun altıncı uzun metrajlı filmi Ben O Değilim, sabırla bir sinema seyircisinin aklına bu soruları şaşırtıcı bir doppelgänger* hikâye ile yeniden getiriyor.