12 Haziran 2017

Beyoğlu Sineması Son Kez mi Havlu Atıyor?


Beyoğlu'nun ve tarihi İstiklal Caddesi'nin değişen, zorla değiştirilen, betonlaştıkça Araplaşan, Araplaştıkça betonlaşan çehresi ve bu durumun eski müdavimlerinde yarattığı acı, malumunuz. Taze bir veri olarak 30'un üzerinde dükkan ve işletmenin kapandığı daha 1 saat önceki ekonomi bülteninde dinledikten sonra, aynı bültenin aslında Emek Sineması'nın yeni hali olan "Beyoğlu Grand Pera Cinemo"nun bir tanıtım-reklam-haberi olduğunu işitmem de ayrı bir acı oldu. (Yazı Beyoğlu Sineması'na dair olsa da Emek protestosundan bir fotoğraf ile başlamayı bu yüzden tercih ettim.  )

10 Haziran 2017

İlker Canikligil'den Taze "Olmaz Öyle Saçma Şey!" Videosu Var!


2010 yılında kurulan ve ilk eğitim binası Nişantaşı'nda olan İstanbul Film Akademi, 7 yılı sürdürdüğü sinema eğitimi sektöründe, öncü işlere imza atmaya devam ediyor.

Gerek eğitmen kadrosuyla, gerek eğitim verdiği dallarla sıradan kurslardan çok daha fazlasını sunan İFA, akademinin kısa filmlerine, çekim tekniklerine dair eğitim videoları gibi içerikler paylaştığı Youtube hesabında 1 Şubat 2017'den bu yana da sıra dışı bir video serisi yayınlıyor. Yönetmen ve eğitmen İlker Canikligil'in İFA'nın eski öğrencilerinden Nazım Yılmaz ile "karşılıklı atışma" formatında çektiği eğlenceli, eğitim/eleştiri videoları "Olmaz Öyle Saçma Şey!" başlığı ile sinema meraklıları ile buluşuyor.

Yakın zamanda mantar gibi türeyen youtube kanalları arasından hem içerik hem kalite, hem format anlamında pırlanta gibi sıyrılan "Olmaz Öyle Saçma Şey!" sinemayla profesyonel olarak ilginiz olmasa da keşke İlker hocanın öğrencisi olsaydım! dedirten cinsten ve 'yeni yetme youtuber'lara ders niteliğinde bir içerik.

16. videosu dün yayınlanan  "Olmaz Öyle Saçma Şey!" içerikleri için kanala abone olmanızı tavsiye ederim!



İstanbul Film Akademi Hakkında:

Türkiye'nin mesleki eğitim veren ilk ve tek sinema okulu. Art Institutes tarafından en iyi sinema okulu seçildi. Akademi şimdiye kadar 2930 mezun verdi...

9 Haziran 2017

Siyah & Beyaz Eskişehir / Eskişehir in B&W

8 Haziran 2017

Uluslararası Çok Kısa Filmler Festivali Tek Gün İstanbul'da!

Çok Kısa Filmler Festivali yarın, bir günlüğüne İstanbullu kısaseverlerle buluşuyor.  Dünyanın dört bir yanından toplanan 36 adet yarışma filmi, Türkiye'nin en iyi kısa filmleri ve yönetmen söyleşileri Çok Kısa Filmler Festivali'nde meraklılarını bekliyor.
https://www.facebook.com/events/1679025492114714/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22page%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22page_upcoming_events_card%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%2C%22has_source%22%3Atrue%7D

2 Haziran 2017

Yaz gelmeden filmi geldi!

Memleketimizin halen denizi soğuk olan güneyine, sel baskını yaşayan batısına bile henüz yaz gelememişken, sinemanın ‘yaz hiti’ diyebileceğimiz Hollywood’un sıcak gişe filmleri salonlarda arzı endam etmeye başladı bile. Henüz hafta başında doluya tutulmuşken, ana mekanı plaj olan bir filmle bu Cuma en azından içiniz ısınacak diyebiliriz! Zira efsanevi Sahil Güvenlik (1989-2001) dizisinin taze beyazperde uyarlaması olan aynı isimli Sahil Güvenlik filmi, haftanın açık ara en çok eğlence vaat eden alternatifi.