7 Şubat 2011

Kendi alanında dünyanın en orijinal ve öncü film festivallerinden biri olan 2.El Kısa Film Festivali, bu sene 1-5 Mart tarihleri arasında Ankara'da düzenleniyor.
Festival mekanı olarak ANKAmall`un kullanıldığı organizasyonun basına tanıtım toplantısı geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Yıldırım Mayruk moda laboratuarında yapıldı. Festivalin aynı zamanda ana sponsoru olan ANKAmall adına AVM Müdürü Ozan Canbolat’ın, modacı Barbaros Şansal, festival Başkanı Kerem Akkoyunlu, birçok sinema meraklısının ve basın mensubunun katıldığı toplantıda festivalin özel bölümleri de tanıtıldı.

"Kuşatılmış kentler" teması çerçevesinde özel gösterim ve "Amerika Kısa Film" seçkisi bu senenin sürprizleri. Ayrıca festivalin açılış gününe özel "Pilli Bebek" akustik konseri Ankaralıları iyi müziğe doyuracak. 4x4 film, Ali Akdeniz ile Yapım-Yayımcılık ve LMMS Animasyon Film atölyeleri gibi çok sayıda atölye çalışması da festival boyunca sinemaseverlerin katılımını bekleyecek.

Festivalin ana sponsoru olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden ANKAmall AVM Müdürü Ozan Canbolat, bu festivali çok samimi bulduklarını ve ANKAmall AVM olarak sanatın her dalına yer ayırmak istediklerini ekledi. Toplantıya katılan oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu ise genel bir soruna parmak basarak kısa metraj filmin Türkiye'de üvey evlat kategorisinde değerlendirildiğini söyleyerek, yerli sinemaya yeni isimlerin kazandırılması için kısa metrajlı filmlerin olmazsa olmaz olduğunu dile getirdi.

Adı üzerinde 2.El Kısa Film Festivali’ne katılmak için tek koşul, filminizin bir başka festivalde elenmiş olması. Festival bitiminde filmi ‘övgüye değer görülen’ yönetmen, Digital Film Acedemi'de 4 aylık "Digital Film Making" atölyesine ücretsiz katılmaya hak kazanacak. Festivalin bir diğer orijinal ‘güzelliği’ ise, daha önce paylaştığımız üzere, film yönetmenlerine gösterilen filmleri üzerinden telif hakkı ödenmesi ve filmlerin ön jüriye yorumlatılması. ‘Kısa’cası bir kısa filmcinin özlemini duyduğu her şey 1-5 Mart, Ankara’da 2.El Kısa Film Festivali’nde bir araya geliyor…

Hiç yorum yok: