30 Haziran 2014

Dream Theater, 'Yeniden' İstanbul'da!


"Eöööh gene mi?!", "ben onları 765 kere dinledim" ya da "kimin alt grubuymuş ulan?!" demeyin! 15 sene önce millet elinde palalarla çiğ çiğ satanist avına çıktığını sanıp tüm siyah tişörtlüleri linç etmeye çalışırken, müziğin sesini kulaklarımızda bile kısıyorduk!

Bana Gelince Hayat Neden Masalsız?


Doğu Yücel’in Düşler Kabuslar ve Gelecek Masalları, Hayalet Kitap, Show-Eminem’i Anlama Kılavuzu’ndan sonra okuyucusuyla buluşan 4. kitabı olan Varolmayanlar, 2011’in sonbahar aylarından bu yana raflarda.

Bir aşkı karşılıksız ne kadar sürdürebilirsin, öfkeni ne kadar saklayabilirsin?

Göl Zamani : Fotograf



Çetrefilli aşk üçgeninin birer bacağını paylaşan bir kadın ve iki erkeğin çevresinde kurulu öyküler, aşk ve romantizm türünün en sevdiği kalıplardan biri olagelmiştir. Bu hafta vizyona giren, tek yerli yapım olan Göl Zamanı neredeyse insanlık tarihi kadar eski olan bu hikayeyi bir dönem filmi fonuyla ele alıyor.

29 Haziran 2014

Ölümlerden Ölüm Beğen Tom!



1962 New York doğumlu Tom Cruise, ‘86 yılında henüz 24 yaşındayken rol aldığı Top Gun filminden bu yana hayatımızda. Önce karakteristik yakışıklılığı ile beyazperdede boy göstermeye başladı; sonrasındaysa Dustin Hoffman ile karşılıklı oynadığı Yağmur Adam (1988), ardından ilk Oscar adaylığını aldığı Doğum Günü 4 Temmuz (Born on the Fourth of July (1989), Birkaç İyi Adam (A Few Good Men 1992) ve Vampirle Görüşme (Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles 1994) gibi dönemin en iyi işlerini başarıyla sırtladı. 1996 Jerry Maguire ile gelen ikinci Oscar adaylığından sonra “kaşesi” gitgide artınca ‘blockbuster’ tabir ettiğimiz gişe filmlerinin de bir numaralı adamı oldu çıktı. Bu sürecin de yine 1996’da gelen Görevimiz Tehlike başladığını söylesek herhalde başımız ağrımaz.

12 Haziran 2014

Artık 'Gerekeni Yap'ın!

Gerekeni Yap! - %100 Yaşam Rehberi

Şehir hayatında her gün onlarca etkinlik, gezilmesi, yapılmaz, izlenmesi, takip edilmesi gereken yüzlerce şey varken tüm bunların içinden nasıl çıkacağınızı bilmiyorsanız, dahası bir süzgece ihtiyacınız varsa, Gerekeni Yap.com nereden başlayacağını bilmeyenler için yeni bir rehber olarak yayında!

10 Haziran 2014

İçinden "Paris" Geçen Filmler!




Geçtiğimiz hafta sonu vizyona tesadüfen mi bilinmez Paris'te geçen iki film birden girdi. Biri Jim Broadbent ve Lindsay Duncan'ın başrolleri paylaştıkları romantik komedi Paris'te Bir Hafta Sonu (Le Week-end), diğer ise haftanın en büyük gişe hiti Yarının Sınırında (Edge Of Tomorrow) filmiydi. Biz de Beyazperde.com'da "İçinden Paris Geçen" ya da "Paris'te Geçen En Güzel Filmleri" derlemek istedik. Editörünüzün listesi nacizane aşağıdadır efenim 

Cem Yılmaz "Pek Yakında!" Diyor!

Cem Yılmaz'ın çekimlerine yeni başladığı, senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği son filmi Pek Yakında filminden ilk teaser geçtiğimiz günler itibariyle yayınlandı:


Ozan Güven, Tülin Özen,Zafer Algöz, Özkan Uğur, Çağlar Çorumlu, Cengiz Bozkurt ve Zerrin Tekindor gibi zengin bir kadroyla yola çıkan film, yine bol kahkaha vaad edecek gibi görünüyor. bekleyip, göreceğiz!




Kaynak: Beyazperde.com

Neil Young & Crazy Horse İstanbul'a Geliyor!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, müzikseverlerin uzun yıllardır merakla beklediği rock müzik efsanesi Neil Young'ı Crazy Horse grubuyla birlikte İstanbul'da ağırlayacak. Neil Young, İstanbul’daki ilk konserini Vodafone Red sponsorluğunda, 15 Temmuz'da KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek.




9 Haziran 2014

Sanat Uzun Hayat Kısa!









Bu yıl 26. yılını kutlayan ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, “Sanat Uzun Hayat Kısa” sloganıyla 1 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında müzik, tiyatro ve sinema ile dolu bir programla huzurlarınızda olacak.

26. yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, 1 Temmuz 2014 akşamı, iki etkinlikle Açıkhava etkinliklerine başlıyor. ENKAEşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek etkinliklerin ilki, Buluşmalar’ın tüm bir yılına tanıklık eden “Yaz’dan Yaz’a” fotoğraf sergisi olacak. Erhan Yüksel ve Emre Mollaoğlu’nun ortak çalışmalarının yer alacağı sergi sonrasında, Studio Oyuncuları’nın performatif çağdaş komedi eseri "Gergedanlaşma" sahnelenecek. Şahika Tekand'ın 1994'te kaleme aldığı oyun, Studio Oyuncuları’nın 25. yılı için yenilenen yorumuyla, ENKA seyircisiyle buluşacak.

Açıkhava Sineması nostaljisi bir kez daha ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nda

Sinemaseverlere özlemini çektikleri Açıkhava sineması akşamlarını yaşatacak olan ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nda dünya sinemasının başarılı örneklerinden “The Monuments Men”, “The Secret Life of Walter Mitty”, “American Hustle”, “The Grand Budapest Hotel”, “August: Osage Country”, “Captain Phillips”, “Saving Mr. Banks”, “The Hobbit: The Desolation of Samug”, “Her” ve “Non-Stop” filmleri gösterilecek.

Doyumsuz bir müzik keyfi

Yaz boyunca, ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda her zevke hitap edecek bir müzik şöleni yaşanacak. Romantik bir yaz akşamı konseriyle Yalın, ENKA’nın daimi sanatçısı Fazıl Say, akustik performansıyla Teoman ve halk müziğinin en büyük isimleri Arif Sağ ve Erdal Erzincan’a eşlik edecek 20 kişilik Bağlama Orkestrası, gelenekselden çağdaşa tüm müzik türlerini ENKA seyircisiyle bir araya getirecek.

ENKA seyircisine özel tiyatro seçkisi

26. yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nda Açıkhava etkinliklerinin başlangıcını yapan “Gergedanlaşma”nın ardından her hafta bir tiyatro eseri ENKA seyircisiyle buluşacak.  Ankara Sanat Tiyatrosu’ndan “Selamun Kavlen Karakolu”, Ahmet Say’ın yazdığı Tiyatro Kumpanyası’ndan “7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar”, genç topluluk Tiyatro Öteki Hayatlar’dan “Üç Yapraklı Yonca” ve Tiyatro Medresesi’nden Almanya-Türkiye-Yunanistan ortak yapımı “Troyalı Kadınlar” da yaz boyunca ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda!

26. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları“Sanat uzun, hayat kısa” sloganıyla, 20 etkinlikte, 143 sanatçı ve 157 kişilik ekiple toplam 17442 seyirciyle bir araya gelmeyi hedefliyor. 1 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklerin programı için www.facebook.com/enkakultur  ve twitter.com/enkakultur adreslerini takip edebilir, etkinlik biletlerine http://www.biletix.com/etkinlik-grup/79504140/TURKIYE/tr adresinden ulaşabilirsiniz.