21 Temmuz 2014

Tanrı Öldürmeyi Kutsar mı Hiç?




İlki 3 milyon gibi Amerikan sinemasına göre oldukça sınırlı bir bütçeyle çekilen Arınma Gecesi, seyirci ve eleştirmen gözünde aradığını tam olarak yakalayamasa da, ilk filmden tam bir sene sonra serinin ikinci bir öyküsüyle karşımızda. Aynı olay kalıbını kullanmakla birlikte ilk filmden çok daha iyi olduğu da aşikar.

8 Temmuz 2014

Gerçek Miró ArtInternational’da!


Bu yıl 26-28 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek uluslararası sanat fuarı ArtInternational, dünyaca ünlü sanatçı Joan Miró’yu İstanbul’a getiriyor. İşleriyle Galerie Lelong’un standında yer alacak sanatçının büyük bir heykeli de fuarın “By The Waterside” bölümünde gösterilecek.

2 Temmuz 2014

Yeniden İzmir Sinematek Havagazı Gösterimleri bugün "Can Dostum"la Başlıyor



Yeniden Sinematek yaz sezonu boyunca izleyicileriyle Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde buluşmaya devam ediyor.

Sonra İzmir'de kültürel etkinlik, sinema yok demeyin!

Sinematek Temmuz ayı gösteriminde yer alan filmler

2 Temmuz 2014 Can Dostum / Intouchables

9 Temmuz 2014 Bir Ayrılık / Jodaeiye Nader az Simin

16 Temmuz 2014 Küçük Deniz Kızı Ponyo / Gake no ue no Ponyo

23 Temmuz 2014 Bir Şarkının Peşinde / Searching for Sugarman



1 Temmuz 2014

1. Yavuz Çetin Gitar Festivali Bu Cumartesi KüçükÇiftlik Park'ta!

İlk kez Orta okul yıllarında tanışmıştım Yavuz Çetin'in o yumuşacık sesiyle. Henüz 2000'ler Türkiyesine girmemiştik; pek çok ünlü isme gitarıyla eşlik eden Çetin'in solo albümü "İlk" yeni çıkmıştı, saçları yeni yetme bir rockçı kızı hayran bırakacak kadar uzundu ve biz serviste "seni çok istiyorum, seviyorum dünyalar kadaaaar!" diye bağrıyorduk. Şebnem Ferah'ın "Bırak kadının olayııım" nidasından sonra "Senin erkeğin olmak istiyoruuuum" tüylerimizi ürpertiyordu ve "herkesin" bilmediği, dinlemediği bir müzisyeni ortaokul sıralarında keşfetmiş olmanın haklı gururunu yaşıyorduk.