27 Ağustos 2009

İdefix'ten e-Edebiyat Dergisi!


Sadece online kitapçı mı sandın?
Yakın zamanda Notos Öykü, Mesele, Virgül dergileri ve Ölmeden Önce Okunması Gereken 1001 Kitap serileri ile işbirliği içerisinde okurlarına kitap tanıtımları ve eleştirileri sunarak önemli bir içerik zenginleştirmesine giden idefix.com, bu sefer kitap ve kültür ürünleri satışını birkaç dev adımla ileri götürerek, yeni bir online edebiyat dergisinin kapısını aralıyor.

idefix'in ellerine sağlık, çok iyi etmişler. Ne kadar edebiyat, o kadar insan!
Aşağıda kullanıcılarına gönderdikleri e-postayı sizinle paylaşıyorum. Afiyetle ve yanında kahveyle okuyunuz!

20 Ağustos 2009

Bir sokak güzellemesi...




Taksim’den, Gümüşsuyu üzerinden Beşiktaş’a inerken, Alman Konsolosluğu’ndan itibaren sağda tarafta sıralanmış olan daracık, şirin sokaklar vardır. Ben bu sokakları ayrı bir severim.“İskele verilmeden vapurdan atlayan insanların şehrinde/denize çıkar bütün sokaklar” dizelerini sıra sıra Kabataş’a inen bu sokakları gördüğümde yazmışlığım da vardır.

9 Ağustos 2009

Gerçekten Kitap İçin!




Galatsaray’dan Tarlabaşı Bulvarına doğru çıkarken, İngiltere Başkonsolosluğu’ nun karşısında bir dükkan var, adı ‘Kitap İçin’. Sahaf Murat Bey’in deyimiyle ‘stok fazlası, ikinci el ve sahafiye kitaplar’ satan bu dükkan, kitap kurtları için gerçek bir mabet.



Sekiz yaşımdan beri -“aralıksız” sıfatını hak edecek kadar- kitap okurum, ne kelepir kitapçılar, ne sahaflar aşındırdım, ne İstanbul’da ne İzmir’de, bu kadar taze kitabı, bu kadar ucuza satan başka bir kitapçıya daha ben rastlamadım. İnanılmaz ama nerdeyse 5 liradan pahallı kitap yok bu kitapçıda!