27 Ağustos 2009

İdefix'ten e-Edebiyat Dergisi!


Sadece online kitapçı mı sandın?
Yakın zamanda Notos Öykü, Mesele, Virgül dergileri ve Ölmeden Önce Okunması Gereken 1001 Kitap serileri ile işbirliği içerisinde okurlarına kitap tanıtımları ve eleştirileri sunarak önemli bir içerik zenginleştirmesine giden idefix.com, bu sefer kitap ve kültür ürünleri satışını birkaç dev adımla ileri götürerek, yeni bir online edebiyat dergisinin kapısını aralıyor.

idefix'in ellerine sağlık, çok iyi etmişler. Ne kadar edebiyat, o kadar insan!
Aşağıda kullanıcılarına gönderdikleri e-postayı sizinle paylaşıyorum. Afiyetle ve yanında kahveyle okuyunuz!








Açık Fikirlerin "Sabitfikir"i


Yepyeni bir online edebiyat dergisi geliyor.




Mağara duvarlarından kil tablete, papirüsten kağıda bugün ise dünyayı saran iletişim ağları üzerinden masaüstü, dizüstü ve cepteki cihazların ekranlarına binlerce yıldır süren, insan varoldukça da bulduğu her ortamdan akmaya devam edecek olan yazın etkinliği.

İnsanlığın en eski mesleği ile yaşıt, onun kadar aykırı, hayal, gerçek, haşarı, hoyrat ... kısacası yaşasın edebiyat!

Böylesi geleneksel bir dünya ile günümüzün başdöndürücü hızda gelişen dönüşen dönüştüren dünyası bilişimin kesiştiği yerde çıkıyor Sabit Fikir. İletişim gereksinimimizi artık kalem kağıt hışırtısı değil tuş tıkırtısı eşliğinde yürütüyoruz. Ama zarf değişse de mazruf aynı. Sanal da olsa insan insandır diyelim.

İdefix için Sabit Fikir oldukça eski bir heves. Kitap ve kültür ürünleri perakendeciliği gibi sıradan bir sıfatla on yılı aşkın süredir yürüttüğümüz ticari faaliyetimizde basiretli bir tüccar olmak hiç yetmedi. Elbette kitaba ulaşımı mekandan ve mesafeden bağımsızlaştırmak, onu rafların yetersiz boyutlarından azade kılmak, okkalı indirimler sağlamak, tüm bunlar gurur vericiydi. İdefix mi? Tabii sizden çok kitap aldım! Bunları hemen her karşılaştığınız insandan duymak harcanan onca emeği, onbinlerce saatlik yazılım terini, veri tabanı hamallığını, sistem krizlerini, tedarik stok paketleme telaşını bir anda unutturuyordu. Ama Sabit Fikir hep aklımızın bir ucundaydı. Bana mısın demiyecek eleştiriyi, edebiyat gündemini, trendleri, yazarlarla canlı söyleşileri, kitap tanıtımlarını, haberleri okura taşıyabilmek ve gelenek oluşturan bir internet edebiyat dergisi olmak ... bugüne nasipmiş.

Online kitap perakendeciliğinde nasıl ki hep okurdan yana olduysak Sabit Fikir için de aynısını arzuluyoruz. Edebiyatın her rengini her meşrebini okurla tanıştırabilmek istiyoruz. Bu da doğrusu bizi aşan bir boyut. Yazılım ve Yazın alegorik terimler olabilir ama her işin erbabı var. Sabit Fikir, edebiyat ve yayıncılık dünyamıza yıllarını vermiş dostlarımız olmasa bizim cesaret edebileceğimiz bir girişim değildi. Bugün iki kalas bir heves Sabit Fikir'i yayına alabiliyorsak onların destekleri ve sahiplenmeleri sayesindedir. Binlerce teşekkür.

Bilgi paylaşmak içindir. İnternet'in sloganı bu. Teknolojiyi Orwell misali insanı köleleştiren bir boyut olarak görmüyoruz. Tersine, bize umut veren paylaşımcı, katılımcı, insanları din, dil, ırk ve cinsiyet ayırd etmeden yaklaştıran çoğulcu ve direngen yepyeni bir gücü hissediyoruz. Hissetmekten öte, günlük işimizde global ölçekteki bu bilgi paylaşımının içinde yaşıyoruz. Sabit Fikir de bu katılımcı ve paylaşımcı ahlaka uygun gelişsin istiyoruz. Kısacası, Sabit Fikir okurlarının katkılarına açık olacak, onlarla birlikte zenginleşecek. Katkılarınızı esirgemeyin.

Sabit Fikir; edebiyat dünyamıza, tüm okurlara ve idefix üyelerine hayırlı olsun.

İdefix



Sabitfikir.com'u ziyaret etmek için tıklayın.

Hiç yorum yok: