9 Ağustos 2009

Gerçekten Kitap İçin!




Galatsaray’dan Tarlabaşı Bulvarına doğru çıkarken, İngiltere Başkonsolosluğu’ nun karşısında bir dükkan var, adı ‘Kitap İçin’. Sahaf Murat Bey’in deyimiyle ‘stok fazlası, ikinci el ve sahafiye kitaplar’ satan bu dükkan, kitap kurtları için gerçek bir mabet.



Sekiz yaşımdan beri -“aralıksız” sıfatını hak edecek kadar- kitap okurum, ne kelepir kitapçılar, ne sahaflar aşındırdım, ne İstanbul’da ne İzmir’de, bu kadar taze kitabı, bu kadar ucuza satan başka bir kitapçıya daha ben rastlamadım. İnanılmaz ama nerdeyse 5 liradan pahallı kitap yok bu kitapçıda!


Kitap İçin’in indirimleri, bir sepete doldurulmuş 1 liralık incecik şiir ve öykü kitaplarından ya da bordo-siyah yayınevinin zaten her yerde ucuza satılan kitaplarından ibaret değil. (Hatta hatırladığım kadarıyla bordo-siyah yayınevi yoktu bile.) Raflardaki kitaplara ve yayınevlerine göz gezdirdiğinizde, 10 dakika önce İstiklal Caddesinde her hangi bir kitapçıdan aldığınız bir kitabı burada yarı fiyatına, hatta üçte bir fiyatına görmeniz gayet olası.

Örneğin İletişim yayınevinden çıkan inceleme ve derleme kaynak kitaplar, Düzlem yayınevinin bastığı fakat pek çok yerde tükenmiş olan edebiyat kuramına dair inceleme kitapları, Dost yayınevinin kaynak niteliğindeki araştırma ve derleme kitapları, benzer nitelikte Agora yayınevinden çıkan kitaplar ve derlemeler 2-3-5 lira arasında değişen fiyatlarla önünüze seriliyor. Özellikle belirtmek gerekirse, bu kitapların hepsi sıfır; sahaf fiyatına birinci el ve en önemlisi orijinal kitap alıyorsunuz. Sadece akademik değil, roman, öykü, gezi gibi edebiyatın diğer dallarında da eserlerin aynı rakamlarla satıldığı Kitap İçin’de ayrıca, Birikim ve Toplumsal Tarih dergilerinin muazzam bir arşivi de mevcut. Geçmiş yıllardan eksik kalan herhangi bir sayınızı, sadece 1 liraya edinebiliyorsunuz.


Kitapevinin bu dergi arşiv ile örülmüş daracık koridorunu geçtikten sonra, arka odada sizi, küçük ama 2. el kitaplarla tıklım tıklım dolu bir başka bölüm karşılıyor. Her yanda dizilmeyi bekleyen kitap kulelerinin arasında kendinize dönecek kadar yer açıp ikinci el kitapları karıştırmanın tadına varıyorsunuz. Ucuz, orijinal ve birinci elden satılan kitapların arasında belli yayınevleri var, fakat aradığınız diğer pek çok kitabı (ve yayınevini) uygun fiyata ikinci el kısmında bulma şansınız var.

Kitapkurtları için bir güzel detay daha, indirimli olarak aldığınız onlarca kitabın ödemesini kredi kartıyla da yapabiliyorsunuz.

Kısacası, İstiklal’e kitap almaya çıktığınızda öncellikle Kitap İçin’e uğrayın, gerçekten ucuz ve kaliteli kitap bulmanın keyfini çıkartın.

Kitap İçin'de çok ucuza bulabileceğiniz yayınevlerinin listesi de aşağıdaki broşürde yer alıyor...








1 yorum:

cansuyum dedi ki...

Elimden tutup götürmeliydin beni:)
Taksim'e çıktığımda oraya da gideceğim ama birlikte de gidelim, okuyunca bile heyecanlandım :)