25 Kasım 2014

Kırkayak Sanat Merkezi Sinema Atölyesi’nden “Sınırdaki Hayatlar” Geliyor!




Mültecilikle ilgili filmlerden oluşan “Sınırdaki Hayatlar” seçkisi, Aralık ayı boyunca Gaziantep’te Kırkayak Sanat Merkezi’nde, ücretsiz olarak, gösterilecek.
Gösterilecek olan film seçkisi, Türkiye’den Kuzey Amerika’ya, Meksika’dan İspanya’ya, Suriye’den Senegal’e pek çok farklı coğrafyadan gerçek hikayeler barındırıyor. Eve dönemeyecek olma, geçicilik, yola çıkma, fiziksel ve duygusal sınırlar gibi mültecilik konusunun çok farklı boyutlarını işleyen filmler İngilizce altyazı ile de gösterilecek.


Yepyeni Bir Festival Geliyor: İstanbul Buram Buram Kahve Kokacak!


Benim gibi kahve bağımlıları için geçtiğimiz günlerde posta kutuma muhteşem bir mail düştü : “İSTANBUL COFFEE FESTİVAL BAŞLIYOR!”

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan İstanbul Coffee Festival, üçüncü dalga kahve akımının yaşam kültürünü 25-28 Aralık tarihleri arasında Karaköy’deki Galata Rum Okulu’nda kahve severlerle bir araya getiriyor.





24 Kasım 2014

2. İstanbul Tasarım Bienali'nde Bu Hafta




!f 2015 İçin Son Hafta!


Türkiye sinemasındaki yeni bakışları keşfetmesiyle tanınan 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’ne başvurular için son haftaya girildi! Bu sene 12 Şubat – 1 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’ne film başvuruları bu cuma kadar devam ediyor. 2014-2015 yapımı kurmaca uzun, belgesel ve kısa filmlerin kabul edileceği festival için son başvuru tarihi 28 Kasım Cuma!

İtalya Sinemasının Rüzgarı İstanbul'da Esecek!



İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ve Istituto Luce Cinecittà tarafından İtalya Büyükelçiliği ve İstanbul İtalya Başkonsolosluğu destekleriyle 5 senedir devam eden İtalyan Sinemasıyla Randevu etkinliğinin açılışı 28 Kasım'da yani bu cuma Beyoğlu CineMajestik sinemalarında gerçekleşecek.

23 Kasım 2014

Zorlu Center Aralık Ayı Programı ile Gümbür Gümbür!

Avrupa yakasının yükselişe geçenetkinlik adresi  Zorlu Center PSM yılın son ayındaki etkinliklerle 2014'e görkemli bir veda ediyor... 



Avrupa’da büyük yankı uyandıran, sözsüz tiyatronun en iyi örneklerinden olarak gösterilen Blam!, Türkiye’de ilk defa Zorlu Center’da sahne alacak : 

22 Kasım 2014

Tiyatro D22 Yazarlar Ormanı!




Tiyatro D22 geçtiğimiz ay izleyicilerine yaptığı “Biz bir orman kuruyoruz, gelsenize!” çağrısıyla Yazarlar Ormanı kampanyasını başlatmıştı.

Bu kapsamda D22’de sezon boyunca, Türkiye yazınının önemli isimlerinin anılacağı geceler düzenlenecek ve bu etkinliklerden elde edilen gelirle toplu fidan dikimi yapılarak bir orman kurulacak. Ekim ayında Atilla İlhan anmasıyla başlayan etkinlikler dizisi, 25 Kasım’da gerçekleşecek Orhan Veli gecesi ile devam edecek.


20 Kasım 2014

Şahin Kaygun Sergisi Bugünden İtibaren İstanbul Modern'de Kapılarını Açıyor!






İstanbul Modern, Türkiye fotoğrafçılığında farklı arayışlarıyla öncü bir rol üstlenen Şahin Kaygun üzerine, sanatçının 1992’de vefatından sonra düzenlenen en kapsamlı sergiyi hazırlıyor...

Karışık Kaset : Sıradaki filmimiz yarım kalmış tüm çocukluk aşklarına gelsin!

Yerli sinema sektörümüz kelimenin tam anlamıyla “Kasımda vizyon başkadır!” rüzgarına kapılmış gidiyor. Sonbaharın sokaklara basmasıyla vizyona giren filmlerin niceliği ve niteliği artarken, Kasım ayı sonu itibariyle yerli komedi ve romantik aşk filmlerimiz zirve yapmış durumda. İncir Reçeli 2, Unutursam Fısılda’dan sonra şimdi sırada bir ‘ilk film’ olan Karışık Kaset var.

Karisik Kaset : Fotograf


19 Kasım 2014

“İşte Benim Zeki Müren” Sergisi Açıldı!





Yapı Kredi Private Banking ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliği ile hazırlanan “İşte Benim Zeki Müren” sergisi, Sanat Güneşi'miz Zeki Müren’i az bilinen görselleriyle ağırlıyor...
 Zeki Müren'in çocukluğundan, son günlerine kadar gündelik hayatından ayrıntılara ışık tutan sergi 18 Kasım’dan 20 Aralık 2014’e kadar ziyaretçilerini bekliyor. 



13 Kasım 2014

Gece kimin üstüne çöküyor?

Gece : Fotograf

1970 sonu - 1980 başında imza attığı toplumsal gerçekçi içerikli filmlerle dönemin sol fraksiyonlarına eş zamanlı sinema ürünleri veren Erden Kıral’ın filmografisi aslında Türk sinemasının evrimini de takip etti desek, yeridir. “Darbenin vurduğu Türk sineması” sonrası 1990’lı yıllar boyunca da Avcı dışında beyazperdede kayda değer filmine pek rastlayamadığımız Kıral, son beş-altı yıl içerisinde çektiği Vicdan, Yük ve Gece ile yükselişe geçen yerli sinemamızda “ustalar kuşağında” kendisine ve sinemasına yer bulmaya çalışıyor. Bu açıdan bakıldığında Kıral’ın sinemasında kullandığı çatı öyküler, halen toplumsal gerçekçi dinamikleri bünyesinde muhafaza ediyor.

6 Kasım 2014

İnşaat 2: Huylu huyundan vazgeçer mi?

Yerli sinemamızın az ama öz film çeken sinemacılarından olan Ömer Vargı, 2003 yılında sinemamıza armağan ettiği İnşaat filminin devamı niteliğinde kurgulanmış İnşaat 2 ile seyircisi ile yeniden buluşuyor. 1999’da imza attığı ilk uzun metrajlı filmi Her Şey Çok Güzel Olacak ile dramatik komedi türünde aslında kendi zirvesini de yapmış olan Vargı, Kabadayı ve Anadolu Kartalları’nın ardından yine güvenli bulduğu limana geri dönüyor diyebiliriz.


Insaat 2 : Fotograf Emre Kinay, Sevket Çoruh