22 Kasım 2014

Tiyatro D22 Yazarlar Ormanı!




Tiyatro D22 geçtiğimiz ay izleyicilerine yaptığı “Biz bir orman kuruyoruz, gelsenize!” çağrısıyla Yazarlar Ormanı kampanyasını başlatmıştı.

Bu kapsamda D22’de sezon boyunca, Türkiye yazınının önemli isimlerinin anılacağı geceler düzenlenecek ve bu etkinliklerden elde edilen gelirle toplu fidan dikimi yapılarak bir orman kurulacak. Ekim ayında Atilla İlhan anmasıyla başlayan etkinlikler dizisi, 25 Kasım’da gerçekleşecek Orhan Veli gecesi ile devam edecek.



Sezon boyunca yapılacak etkinliklerin tamamı ise şöyle:

Ekim, 2014 - ATİLLA İLHAN
Kasım, 2014 - ORHAN VELİ
Aralık, 2014 - AZİZ NESİN
Ocak, 2015 - CEMAL SÜREYA
Şubat, 2015 - SABAHATTİN ALİ
Mart, 2015 - METİN ALTIOK
Nisan, 2015 - AHMED ARİF
Mayıs, 2015 - SAİT FAİK
Haziran, 2015 - NAZIM HİKMET

Sadece 5 TL olan biletler Tiyatro D22 gişesinden temin edilebilir. Etkinliğin tüm geliri, Yazarlar Ormanı için harcanacaktır.

Aşağıda Tiyatro D22 seyircileri için kaleme aldığı açık mektubu okuyabilirsiniz:

İzleyiciye Mektup...

“Biz bir orman kuruyoruz, gelsenize!”

Biz Tiyatro D22 emek verenleri bu sezon büyük bir heyecan içindeyiz. Bir güzel orman için kolları sıvıyoruz. Savaşın, yalnızlığın, kavganın, sömürünün, acının, sefaletin ve sevgisizliğin alnımızda yazmadığını biliyoruz. Bertolt Brecht’in “İnsanın Kaderi İnsandır!” sözünü kulağımıza küpe, dilimize pelesenk ediyoruz. Umudu yeşertmek için Yazarlar Ormanı’nı kuruyoruz.

Sezon boyunca, hem yazınsal üretimleri hem de duruşlarıyla bizlere yol göstermiş, örnek olmuş, aklımızı, ufkumuzu açmış yazarlarımız adına buluşmalar düzenleyeceğiz. Eserlerinden örnekler paylaşacak, yakınlarıyla ve onlardan etkilenmiş kimselerle sohbetler gerçekleştirecek, yazarlarımızı dinletiler ve çeşitli performanslar eşliğinde anacağız.

Bu etkinliklerden elde edilen tüm gelir Yazarlar Ormanı’nı kurmakta kullanılacak. Her izleyici ormanımıza dikeceğimiz bir fidan demek…

Mesele üç beş ağaç meselesi değil, evet. Mesele “Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” yaşayabilmek… Kaderini eline alıp yaşamı değiştirebilmek…

Mesele yaşamın ta kendisi…

Hepinizi, Yazarlar Ormanı’mızda bir fidan olmaya çağırıyoruz!

TİYATRO D22

Hiç yorum yok: