30 Ekim 2010

2011'de 10. kez düzenlenecek olan !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin “Türkiye’den Kısalar” bölümü için başvurular başladı. Festival, film ve video üreten herkesin kurmaca, belgesel, animasyon kategorilerindeki her çeşit kısa filmini değerlendirmek üzere bekliyor.

!f Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali 17-27 Şubat 2011 tarihlerinde İstanbul’da ve 3-6 Mart arasında Ankara’da gerçekleşecek. Festival kapsamında yapılan “Türkiye’den Kısalar” gösterimleri kısa film yönetmenlerine önemli fırsatlar sunuyor. Gösterimlerin sonunda yapılan izleyici oylamasıyla, en çok beğenilen filmin yönetmeni !f İstanbul sunduğu imkanlarla yabancı bir film festivaline katılma, yabancı yönetmenler, yapımcılar ile tanışma fırsatı buluyor. Örneğin, geçen yılın ödül sahibi Zeynep Devrim Gürsel Kasım ayında Amsterdam’da gerçekleşecek olan IDFA Uluslararası Belgesel Film Festivali’ne gidecek.

Kısa film başvuruları için belli bir konu, format sınırlaması yok; ayrıca daha önce gösterilmemiş ya da ödül almamış olması gibi şartlar da aranmıyor; tek şart kısa filmlerin 2010 yapımı olması.
!f İstanbul'un amacı sıradan bir yarışma düzenlemekten öte, içinde bulunduğu dönemin eğilimlerini yansıtan, söyleyecek yeni bir sözü olan, !f İstanbul’un önemli bulduğu bir konuya özgün bir biçimde eğilen, festival komitesinin kalbini çalan ya da kafasını karıştıran filmleri, belli tematik programlar içinde derlemek ve festival kapsamında AFM Fitaş Beyoğlu Sinemaları ile Kadıköy KargART ve !f Ankara'da izleyicilerle buluşturmak.

2010 yapımı kısa filmlerin değerlendirmeye alınabilmesi için; www.ifistanbul.com adresinden ulaşılabilecek olan "Türkiye'den Kısalar Başvuru Formu"nun her bir kısa film için ayrı ayrı doldurulduktan sonra, DVD Video formatındaki ön izleme kopyalarının 29 Kasım 2010 tarihine kadar Bankalar Caddesi Yanıkkapı Sok. No:3 Suma Han 1. Kat Karaköy İSTANBUL adresine "Orton Akıncı / !f İstanbul Türkiye'den Kısalar" adına gönderilmesi yeterli...

Hiç yorum yok: