10 Mart 2011

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın öncülüğünde düzenlenen ve sponsorluğunu yedi yıldır Akbank’ın yürüttüğü İstanbul Film Festivali bu yıl 2-17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. 2010’da 150 bin seyirci sayısına ulaşan İstanbul Film Festivali’nin programı 30. yılın onuruna bu sene her zamankinden daha da zengin.
Dün akşam Pera Palace Hotel’de düzenlenen bir basın kokteyliyle açıklanan festival programında, 21 bölümde 230 film 7 sinema salonunda sinefillerle buluşacak.

Basın kokteyline, konuşmacı olarak İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger ve İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan festivalin 30 yıllık geçmişine dair duygularını dile getirirken, İstanbul Film Festivali’nin hem kent hem de ülke açısından önemini vurgulayan konuşmalar yaptılar. Basın kokteyli, Azize Tan’ın festival programını genel bir çerçevede açıklaması ile son buldu.

Festival Bölümleri

Sinemaseverleri iki hafta boyunca İstanbul’da buluşturacak festivalin Uluslararası ve Ulusal Altın Lale ve FACE İnsan Hakları yarışmalarının yanı sıra göze çarpan bölümleri arasında otuzuncu yılına özel retrospektif Film Gibi 30 Yıl, 12. İstanbul Bienali’nin sinema alanındaki bir ön izlemesi olan İsimsiz (Film) başlıklı bölüm, Bir Zamanlar Festivalde: SİYAD’ın Keşifleri, İSTANBUL 2010 kapsamında çekilen ve İstanbul'u anlatan belgesel seçkileri, Türk Klasikleri Yeniden yer alırken artık festivalin klasik köşeleri olan Akbank Galaları, Dünya Festivallerinden, Yıllara Meydan Okuyanlar, NTV Belgesel Kuşağı, Genç Ustalar, Mayınlı Bölge, Geceyarısı Çılgınlığı ve Anılarına bölümleri festivalin sıkı takipçilerini bekliyor olacak.

Biletler ve Salonlar

İstanbul Film Festivali’nin büyük heyecanla beklenen biletleri 19 Mart Cumartesi günü satışa çıkacak ve Beyoğlu’nda Atlas ve Beyoğlu, Kadıköy’de Rexx sinemalarında açılacak gişelerden satın alınabilecek. İnternet üzerindense Biletix kanalları hizmet vermeye devam edecek.

Bilet fiyatları ise tam 12 TL, öğrenci ile 65 yaş ve üstü içinse 8 TL olarak belirlenirken bu sene de hafta içi gündüz seansları 4 TL; Akbank Galaları ise 15 TL’den satışta olacak.

2011'de 30. yaşın şerefine, 19 Mart-1 Nisan arasında 30 ve üzerinde bilet satın alacak sinemaseverler için %10 özel indirim uygulanacağı da açıklanan detaylar arasında.

Lale Kart, PasoFilm! Kart ve AKBANK’ın Axess kart sahipleri ise ön satış, özel indirim gibi avantajlardan yararlanabilecek.

Festivalin gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas, Beyoğlu AFM Fitaş 1 ve 4, Beyoğlu, Nişantaşı CityLife (City’s), Pera Müzesi sinemaları ile Kadıköy’de Rexx sineması olmak üzere toplam 7 salonda yapılacak.

Şimdiden bütün sinefillere sinema dolu bir festival diliyoruz!

Hiç yorum yok: