16 Mart 2008

Oryantalizm Dosyamız Yayında!


Çok sevgili Limonluk okuyucuları, en nihayetinde sitemizin açıldığı ilk aylardan beri aklımızı kurcalayan bir meseleye el attık ve geleneksel dergiciliğin olmazsa olmazlarından "ayın dosyası" mevzusuna küçük de olsa bir giriş yaptık.

Etiketler bölümünde de göreceğiniz üzere ilk dosya konumuz Şarkiyatçılık olarak da bilinen "Oryantalizm" olgusu. "Oryantalizm nedir, ne değidlir, nerden çıkmıştır?" gibi kafa kurcalayan kavramsal soruların cevabını aradığımız dosyamızda, şarkiyatçılığı "ötekilik" olgusunun tarihsel arka planı ile inceleyen iki bölümlük akademik bir makalemiz ve bu makale çerçevesinde Şark Vaatleri isimli David Cronenberg yapımı filmin incelenmesi bulunmakta.

2006 yılında İstanbul'da yapılan Oryantalizm sempozyumunun tam metin makaleleriyle beslenen, çoşan, çoşturan dosyamızın görsel bölümünü de 2007-2008 kış aylarında gene İstanbul'da görücüye çıkan "Doğuyu Tüketmek" sergisinden çeşitli fotoğraf kareleri desteklemekte.
Bu dosyanın şarkiyatçılık konusuna meraklı olanların ve araştırmacıların işine yarayacağını umar, tüm okuyucularımıza iyi seyirler ve okumalar dileriz.
Not: "Kültürel Çalışmalar Bağlamında Sinemada Ötekilik ve Sömürgecilik Olgusu" makalelerindeki bilgiler, tamamen akademik ve güvenilirdir. Kaynak göstermek şartıyla alıntı yapılabilir.

"Doğuyu Tüketmek sergisinden bir görünüm.."

2 yorum:

Adsız dedi ki...

thanks for this nice post 111213

Adsız dedi ki...

thanks for this tips